Sjöholms Bröd & Korv öppnar i Arenatorget

Ännu en viktig pusselbit i ÄHLM Arenastads utveckling kommer på plats när anrika Sjöholms flyttar in i Arenatorget och öppnar både café och restaurang framför padelanläggningen. Sjöholms Bröd & Korv heter den nya filialen som öppnar i september i idrottscentret runt Catena Arena.

– När vi fick möjligheten så var det inget att tveka om. ÄHLM Arenastad är en intressant plats med stor potential. Det ska bli en samlingsplats för ängelholmare och där vill vi vara. Våra trogna kunder kommer att känna igen sig men vi vill även utveckla och utöka utbudet för besökarna till området, säger Johan Åkesson som äger och driver Sjöholms bageri tillsammans med sin bror Anton Åkesson.

Namnet, Bröd & Korv, tyder på en delvis ny inriktning i ert utbud?
– Det stämmer. Våra övriga butiker heter ju Sjöholms bageri, där är det bageri med mat. Nu är målet att vrida om lite till mat med bageri, inte minst i anslutning till matcher och andra arrangemang. Vi vill erbjuda en schysst barmeny där man kan sitta ner och käka och dricka gott med kompisgänget, både före och efter. Sen kommer man fortfarande att kunna köpa sitt bröd och frallor, speciellt på lördagar, berättar Johan.
– Vi vill vara en plats där man under veckorna kan ta med sig en snabb lunch eller sitta och jobba, på kvällarna ta en fika när barnen tränar och en plats där man samlas innan match samt efter match på helgerna. I matväg kommer vi erbjuda schysst men enkelt käk. Självklart korv med bröd, i vår tappning, men även allt från räkmacka och lasagne till olika sallader, berättar Johan.

Sjöholms grundades 1876 och är därmed Sveriges äldsta bageri. 2014 tog Anton Åkesson över bageriet på Storgatan. Efter att ha drivit det i fyra år och byggt ut rejält expanderade man och öppnade även på Valhall Park och i Förslöv.

Sen tidigare har padelanläggningen, ett gym och Engelholms Fysioterapi funnits men nu berikas ÄHLM Arenastad med fler verksamheter. I juli öppnade ReXhockey sin hockeybutik i Arenatorget och förutom Sjöholms kommer även Muskelknutan att flytta in och bedriva sin verksamhet i området från september.
– Vi är glada över den positiva utveckling som sker i området med verksamheter som öppnar och som bidrar till att öka attraktiviteten för besökare. I takt med att vi blir fler så ser vi också ett ökat intresse och nyfikenhet från ytterligare verksamheter som vill öppna hos oss. Det är bra, vi vill att ÄHLM Arenastad ska vara en aktiv mötesplats för alla åldrar, säger Marcus Thuresson.

Fakta
ÄHLM Arenastad är namnet på det idrottsområde som Arenabolaget i Ängelholm AB haft som vision att skapa runt Catena Arena med ishallar. En nybyggd padelanläggning som även innehåller gym och Engelholms Fysioterapi öppnade i september 2022 och i våras stod Arenatorget klart. Arenatorget förbinder Catena Arena, de båda isträningshallarna och padelanläggning och ska bli områdets nav och mötesplats. I Arenatorget ryms även kommersiell verksamhet, ReXhockey öppnade sin hockeybutik i juli och i september öppnar Sjöholms Bröd & Korv café och restaurang samtidigt som Muskelknutan öppnar sin klinik på andra våningen i padelhallen.