Etablerade konstnären Ebba Kristina Wingårdh från Ängelholm ställer ut i Arenatorget

Etablerade konstnären Ebba Kristina Wingårdh från Ängelholm ställer ut i Arenatorget. Det är tavlor skapade av Ebba Kristina tillsammans med sydafrikanska barn i hennes välgörenhetsprojekt ”Secret of Living is giving” som nu pryder den stora väggen mot hockeybutiken ReXhockey.

Tavlorna är målade av Ebba Kristina tillsammans med barn i sydafrikanska barnhem och skolor som hon besökt. Tavlorna är till salu och hälften av försäljningssumman skänker Ebba Kristina till välgörenhet, dels till Cinnamon Bun Project i Sydafrika, dels till Rögles ungdomsverksamhet.

”Jag tror att meningen med livet är att ge och att vi som har möjlighet kan ge till de som har det svårt. Jag kände att jag ville göra något kreativt med utsatta barn som skulle kunna göra skillnad i deras vardag”, berättar Ebba Kristina.

Sedan 2010 har Ebba Kristina gjort närmare tio resor till Sydafrika och tagit med sig färg, penslar och dukar. Hon har besökt barnhem och skolor i Kapstaden och Johannesburg och träffat barn som hon målat med. Målningarna har hon sen tagit med sig hem och ställt ut och auktionerat ut dem. Överskottet har sen gått till välgörenhetsprojek

Vad gäller tavlorna som nu hänger i Arenatorget så är de till salu och hälften av försäljningssumman går till välgörenhet. Förutom Rögles ungdomsverksamhet så går pengarna till Kanelbullen – The Cinnamon Bun Project som är en svensk ideell organisation som drivs av Camilla Nilsson från Båstad sedan 2011. Kanelbullen strävar bland annat efter att förbättra utbildningsstandarden i Sydafrikas townships.
Läs gärna mer om Kanelbullen på www.kanelbullen.net

Ebba Kristina Wingårdh har arbetat som konstnär i mer än 30 år och är verksam både i Sverige och internationellt. Hon har egen ateljé vid Rönne å i Ängelholm och i Stockholm. Hon är en multikonstnär och arbetar även som scenograf och kostymör för teater
Läs mer om henne på hennes hemsida: www.ebbakristina.com