ReXhockey öppnar butik i Arenatorget

I sommar öppnar en ny hockeybutik i det växande idrottsområdet runt Catena Arena. Det är ReXhockey som väljer att slå upp sin andra butik i Sverige i det nybyggda Arenatorget i ÄHLM Arenastad.

– Vi är glada över att kunna hälsa ReXhockey välkommen till Ängelholm och ÄHLM Arenastad. ReXhockey är redan en etablerad aktör med en verksamhet som vi tycker passar in bra på det idrotts- och aktivitetscentrum som vi håller på att skapa, säger Marcus Thuresson, VD för Arenabolaget som äger och utvecklar ÄHLM Arenastad.

ReXhockey är i grunden ett danskt familjeföretag som grundades av Massimiliano Pison. Man öppnade sin första butik i Köpenhamn där man driver Danmarks största hockeybutik. Efter 13 år var det dags att expandera och valet föll på Göteborg där man för ett och ett halvt år sedan öppnade en 700 kvadratmeter stor hockeybutik. Butikschef i Göteborg är ängelholmaren Oliver Persson som gått in som delägare i ReXhockeys svenska del.

Nu fortsätter expansionen med en ny butik i Ängelholm:
– Vi är mycket nöjda med utvecklingen i Göteborg och har en tid tittat på möjligheterna att öppna en ny butik med en geografisk placering mellan de butiker vi redan har. När den här möjligheten dök upp slog vi till, det är ett perfekt läge. Att öppna en butik vägg i vägg med ishallarna i Ängelholm ger oss perfekta förutsättningar att dagligen möta kunder som länge sökt efter en specialistbutik. Underlaget är stort, förutom Rögle så finns det gott om hockeyspelare i andra föreningar i den här regionen, säger Oliver Persson i ReXhockey.

ReXhockeys butik kommer att ligga i mitten av Arenatorget, nära Catena Arena och de båda Akademihallarna. Butiken kommer att börja inredas efter midsommar och om tidsplanen håller siktar man på en öppning i mitten av juli. Butiken kommer att vara en fullsortimentbutik med initialt fokus på ishockey.
– Vi är specialister på hockey och har lång erfarenhet. Men självklart kommer vi att vara lyhörda på kunders önskemål och även följa utvecklingen av ÄHLM Arenastad som växer och utvecklas med fler idrotter och verksamheter, säger Oliver Persson.

ReXhockey har även en e-handelsbutik.

Arenabolaget har i flera år drivit utvecklingen och investerat för att bygga ett nytt centrum för idrott och evenemang vid ishallsområdet i Ängelholm. Arenatorget stod klart tidigare i våras och binder samman padelanläggningen med Catena Arena och de båda träningshallarna.
– Vi vill att ÄHLM Arenastad ska bli en aktiv mötesplats för både ungdomar och vuxna. Arenatorget ska bli navet i området och vi planerar för fler verksamheter som passar in i området, säger Marcus Thuresson avslutningsvis.