Padel
ÄHLM Arenastad - Ängelholms centrum för sport, träning och evenemang. Spela padel, träna på gymmet, eller upplev idrott och evenemang live. En mötesplats för alla åldrar och träningsnivåer!
ÄHLM Arenastad, Ängelholm, sport, evenemang, padel, gym, allmänhetens åkning, arenatorget, idrott, konferens, aktiviteter, arenabolaget, Catena Arena
15569
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15569,bridge-core-3.3.1,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-smooth-scroll-enabled,qode-theme-ver-30.8.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-8.0.1,vc_responsive

Padel

ÄHLM Arenastad Padel är en modern och fräsch padelanläggning med åtta dubbelbanor, generösa umgängesytor, bemannad reception/shop samt ett gym.

Hitta till oss

Ni hittar oss intill Catena Arena med ingång via Arenatorget som binder samman oss med hockeyarenan och de båda träningshallarna. ÄHLM Arenastad är ett område som under de senaste åren utvecklats till ett centrum för idrott, träning, event, arbete och fritid.

Vi har åtta dubbelbanor av högsta kvalité, generös takhöjd (10,5 meter) och takhängd belysning. Hos oss spelar du padel från 200 kr/timmen och du bokar via MATCHi. Du har även tillgång till vårt gym i samband med padelspel.

Kontaktuppgifter: 0431-120 11

Fri padel – 599 kr/månad

Älskar du padel? Då kan vårt All Inclusive-medlemskap vara något för dig. För 599 kronor/månaden så spelar du hur mycket padel du vill (din del av banhyran), får rabatt på aktiviteter och seriespel samt så ingår gymkort. Läs mer och teckna All Inclusive här.

Vi har skapat en miljö att trivas och umgås i, både före och efter att du spelat. Kort och gott en mötesplats för hela familjen, vänner, kollegor och affärskontakter.

På andra våningen finns omklädningsrum med låsbara skåp (ta med hänglås), duschar och bastu.

I vår kombinerade reception/shop kan du köpa diverse padeltillbehör som bollar, grepplindor och kläder, låna demoracket eller fylla på energiförrådet med kyld dryck och bars.

Notera att vi är en kontantlös anläggning.

Träning & seriespel

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren padelspelare har vi padelkurser och seriespel för alla nivåer. Rutinerade och meriterade Henrik Lantz är ansvarig padeltränare och håller i vår träningsverksamhet tillsammans med sina hjälptränare. Henrik har många års erfarenhet som både aktiv och tränare och är mycket populär och uppskattad.

Vi vill att padel ska vara enkelt och roligt. Hos oss är alla välkomna – oavsett nivå, ålder och ambition. Under Henriks ledning kan alla utveckla sitt padelspel. Vi har både intensivkurser och terminskurser där du tränar på samma tid varje vecka.

Höstens träningsverksamhet för juniorer och vuxna har startat men du kan alltid anmäla dig om det uppstår en vakans i någon av grupperna.

Juniorer anmäler sig här >>

Vuxna anmäler sig här >>

Dessutom kan du ta en PT-lektion – då kontaktar du Henrik direkt. ÄHLM Arenastad Padelliga är namnet på vårt seriespel där deltagarna bildar lag och mäter sina krafter med andra lag i olika divisioner. Varje ligaomgång består av sju matcher. Anmälan till vårt seriespel sker via ligaspel.se.

Öppettider

Öppet för padelspel
Söndag-torsdag: 06:00-23:30
Fredag-lördag: 06:00-22:30

Gym
Söndag-torsdag: 05:15-23:30
Fredag-lördag: 05:15-22:30

Övriga tider är anläggningen larmad

Reception bemannad
Måndag-torsdag: 08:00-20:00
Fredag: 08:00-18:00
Lördag-söndag: 09:00-13:00

Så spelar man padel

Padel kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Banan är 10×20 meter och delas av med ett nät. Runt banan är det tre meter höga glasväggar som används när man spelar.

Läs mer om padel och reglerna

Våra partners

ÄHLM Arenastad Padel har en rad olika samarbetspartners som ser värdet i att exponeras i en av regionens hetaste mötesplatser.
Som företagare har du även möjlighet att aktivera dig själv och din personal på ett roligt och hälsosamt sätt, på padelbanan och i gymmet.

Vi har flera olika partnerpaket på olika nivåer och ser till att skräddarsy en lösning som passar just Dig och ditt företag.

Som bansponsor får Du ditt företagsnamn exponerat på flera ställen, både i hallen, våra sociala medier och i bokningssystemet.
Samtidigt som er exponering maximeras så värnar ni om hälsan då ni kan erbjuda era medarbetare att träna på gym och spela padel och har även möjlighet att arrangera event, både för anställda och kunder.

Så, vill du synas i rätt sammanhang? Då är en exponering i ÄHLM Arenastads padelanläggning rätta platsen.

Låter det intressant? Ta kontakt med lasse@ahlmarenastad.se för en inledande diskussion så ska vi se hur vi kan hjälpa er.

Padelreger i snabba drag

  • Man spelar alltid två mot två på dubbelbana och en mot en på singelbana.
  • Poängräkningen fungerar precis som i tennis.
  • Banans linjer används endast vid serve.
  • En serve i padel slås underifrån efter att bollen studsat i marken.
  • Serven slås diagonalt i motspelarens serveruta.
  • Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktig.
  • Precis som i tennis har man alltid två servar.
  • En boll som servas eller returneras direkt i motspelarens vägg räknas som ute – bollen måste alltid studsa i marken först.
  • Man får spela volley (inte på serve).
  • Man får använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen till motspelarens planhalva.

Padelrack
Ett padelrack består inte av strängar som i exempelvis tennis och squash. Ett padelrack är gjort av kompisitmaterial där slagytan är perforerad. Det gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff.

Boll
En padelboll är i princip som en tennisboll men med lite mindre tryck.

Poängräkning
Poängräkningen fungerar precis som i tennis. Man spelar bäst av tre eller fem set, där ett set består av sex game. Ett game räknas i sin tur enligt 0 (noll poäng), 15 (ett poäng), 30 (två poäng), 40 (tre poäng), game (fyra poäng). För att avgöra ett game behöver man vinna med minst två poäng. Om båda lagen har vunnit tre poäng och ställningen är 40 lika omvandlas ställningen till en så kallad “fördel” till det lag som vinner följande poäng. Om samma lag även vinner nästa poäng avgörs gamet. Vinner däremot motspelaren nästa poäng blir ställningen återigen lika. Vid ställning sex lika tillämpas ofta ett avgörande game – även så kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till sju vunna poäng där man också måste vinna med minst två poäng.

Följande ger poäng i padel

  • Bollen studsar i marken två gånger på motspelarens planhalva.
  • Motspelaren slår bollen i nät.
  • Motspelaren slår bollen direkt ur buren eller returnerar bollen direkt i galler eller glas.
  • Motspelaren slår bollen i sitt eget galler.
  • Motspelaren träffas av bollen på annat ställe än på racket.
  • Motspelaren gör ett “dubbelslag”.
  • Motspelaren nuddar nät- eller nätstolpe.
  • Motspelaren slår bollen framför nät.
  • Motspelarens boll träffar något objekt (till exempel lampor eller takbjälkar).
  • Bollen träffar en liggande boll på motspelarens sida.

Serve
En serve i padel slås underifrån – i eller under midjehöjd. Servaren ska stå placerad bakom servelinjen mellan mittlinjen och sidoväggen. Till skillnad från tennis ska bollen alltid studsa i marken innan bollen slås över diagonalt i motspelarens serveruta. Inför varje nytt set väljer man vem som börjar serva och om man vill byta mottagarsida för serven.

En serve som studsar upp i glasväggen efter att ha träffat mottagarens serveruta räknas som giltig. En boll som däremot studsar upp i gallret räknas som ett servefel. Precis som i tennis har man alltid två servar. Missar man sin andra serve får motspelaren ett poäng. Om bollen däremot touchar nätet ska den servas om.

Väggar & nät
Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas.
Motspelaren kan efter studs välja att slå tillbaka bollen innan eller efter att den har träffat i sido- eller bakväggen. Dock får inte bollen studsa mer än en gång per sida. En boll som returneras direkt i motspelarens galler/glas utan att studsa i marken först räknas som ute. Man kan däremot använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen till motspelarens planhalva.
Gallret får bollen endast studsa upp på när man ska ta emot en boll. Bollen är då levande om den först studsar i marken och sen upp i gallret (detta gäller ej på serve). Om man slår bollen i gallret på sin egen sida förlorar man bollen.
Om nätstolpen är en del av konstruktionen räknas den som en del av buren. Om nätstolpen däremot endast är en del av nätet räknas den som nät.